מצלמות אבטחה בגן ילדים לפי חוק !
פורסם ע"י יו סמארט - הבחירה החכמה שלך
הצעת חוק חדשה מבקשת מצלמות אבטחה חובה בגני ילדים"
"הצעתו של ציוני איחוד ח"כ איציק שמולי זוכה לתמיכה של כמעט 80 ח"כים הצעת החוק המחוזקת על ידי המקרה האחרון של תינוק לכאורה מטפלת פוגע"
מה חשוב לדעת על מצלמות אבטחה ?
לפני שנחליט על רכישת מצלמת אבטחה:
- איפה נתקין את המצלמות ? בתוך הגן או בשטח החיצוני של הגן ?
- איך יודעים לבחור את סוג המצלמה שצריך ?
- האם צריך לתת להורים גישה למצלמות ?
- כמה מצלמות נצטרך כדי לכסות את השטח הגן ילדים?
- כמה זמן אחורה נוכל לצפות בהקלטות של מצלמות אבטחה בגן .
הכוונה טובה תחסוך לכם בזבוז כסף מיותר…
מזמין אותכם להתקשר לפגישת יעוץ בגן הילדים
טל: 054-4714002
טל: 03-9506970
בהמשך המדריך נסביר בפירוט לגבי כל אחד משלושת המרכיבים הללו בנפרד.
לפני שנכנס לעומקן של המצלמות, הנה סוד קטן, שהמתקינים לא ירצו לחשוף בפניכם. אם אתם לא מעוניינים להשקיע במצלמת אבטחה אבל עדיין רוצים ליצור הרתעה,תוכלו להתקין מצלמת דמה בעלות של כ- 80 עד 120 ש"ח. יש אפילו מצלמות דמה מתקדמות בעלות חיישן לגילוי תנועה, שנותנות תחושה מציאותית. עם זאת, נזהיר שגנבים מתוחכמים, בדרך כלל יזהו שלא מדובר בדבר האמיתי.
ישנן מצלמות אבטחה בעלות תכונות בסיסיות וישנן מצלמות אבטחה משוכללות ויקרות, שלא היו מביישות אף סרט הוליוודי.
ברוב המקרים, מצלמות האבטחה לשימוש ביתי, לא יידרשו מאיתנו את שיא הרזולוציה והשכלול הטכנולוגי – בואו נודה, שהבית שלנו עדיין לא מתקן גרעיני שמור. עם זאת, המטרה שלשמה נתקין את המצלמה – הרתעה או בקרה – תחייב אותנו בתכונות מסוימות, שעשויות לייקר את המחיר בעשרות אחוזים.
מצלמת אבטחה בסיסית ביותר, שעשויה מפלסטיק ועומדת קבועה במקום, אמורה לעלות בממוצע בין 350 ל- 400 ₪ כולל מע"מ.
מצלמה פשוטה זו בהחלט תוכל לשמש את מי שמעוניין להתקין מצלמות בתוך הבית לשם בקרה בלבד, אך היא לא תועיל במיוחד בתור מצלמת אבטחה ליצירת הרתעה. מכיוון, שמצלמה להתרעה תותקן בדרך כלל בחלקו החיצוני של הבית ולכן, תדרושתכונת נוספות – כמו עמידות במים ומיגון – שעליהן נפרט בהמשך.
אינפרא אדום – לא מעט פורצים וגנבים מנצלים את רדת החשכה כדי לפשוט על ביתנו. מצלמת אבטחה אינפרא אדום, תמשיך להציג תמונה גם בחושך מוחלט באמצעות נורות LED ולכן, תוספת זו חיונית עבור מי שרוצה לאבטח את ביתו 24 שעות ביממה. מצלמה כזאת תעלה לכם בממוצע %10- %30 יותר ממצלמה בסיסית פשוטה מפלסטיק.
אנטי ונדל – מצלמת אנטי ונדל, היא מצלמה ממוגנת, שעשויה בדרך כלל מברזל ויש בה גם את האפשרות לראיית לילה. היא תתאים בעיקר, למי שרוצה להתקין את מצלמת האבטחה בחלק החיצוני של הבית, שבו אין קורת גג, שתגן על המצלמה מפני גשם, שמש ופגיעות פיזיות אחרות. מצלמה כזאת, תעלה לכם בממוצע %20- %40 יותר ממצלמה בסיסית פשוטה.
מעבר לתכונות בסיסיות אלו ישנן מצלמות אבטחה איכותיות (וגם לא זולות) אשר מאפשרות תכונות מיוחדות עליהן נפרט בהמשך.
במקרים מסוימים לא נרצה, שהמצולמים שלנו יהיו מודעים לנוכחות המצלמה, בכדי לתפוס אותם "על חם".
מצלמות נסתרות, הן מצלמות זעירות, שמגיעות בכל מיני צורות שונות ומשונות כמו גלאי עשן או קופסת חשמל. ניתן להטמין אותן גם בשעון קיר ואם אתם ממש בקטע של עלילות בלשיות, תוכלו להטמין אותן אפילו בעיניים של דמות בתמונה. עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו, האם לא עדיף, שהמצלמה תהייה גלויה, על מנת למנוע מראש אפשרות לפגיעה?
מחיר של מצלמה בודדת מתחיל ב-350 ₪ ויכול להגיע ל- 1000 ₪ ויותר, בהתאם לתכונות הנלוות של המצלמה.
סוג של מצלמת אבטחה מתקדמת, שיושבת על תשתית של רשת מחשבים. כלומר, המצלמה עומדת בפני עצמה, וכמו המחשב או הטלפון הנייד, היא יכולה להתחבר לרשת האינטרנט, באמצעות ראוטר. כך, שהמידע שאותו היא מצלמת לא עובר דרך כבלים אל מערכת הקלטה, אלא עובר ישירות אל המחשב, דרך רשת האינטרנט. לכל מצלמה כזאת, מספר סידורי, שמהווה מעין תעודת זהות ייחודית- הוא למעשה ה-IP, שעל שמו המצלמה. ברגע, שנרצה לראות את שידורי המצלמה, כל שנצטרך לעשות הוא להקליד את מספר ה-IP שלה, בדף האינטרנט של הרשת הביתית.
מצלמת IP לא רק מתנהגת כמו מחשב, אלא גם עולה כמו מחשב חדש. מחיר ממוצע של מצלמה בודדת נע בסביבות 1500-2000 ₪ כולל מע"מ. מצלמת IP אלחוטית תעלה אף יותר – בסביבות 3000-3500 ₪.
מצלמתIP תתאים למי, שמעוניין לרכוש מצלמה אחת בלבד, שתאפשר מעקב ישיר על המתרחש בבית בכל רגע. לדוגמא, הורים טריים, שיירצו להשגיח על הרך הנולד מרחוק גם ברגעים הנדירים האלה, שייצאו מהבית לקצת זמן איכות זוגי.

מצלמה מתקדמת, שניתן לשלוט על הפעולות שלה מרחוק. ניתן להזיז אותה לכיוונים שונים, לשחק עם הפוקוס והעדשות שלה, להקטין ולהגדיל את הזום על שטח הצילום ועוד. בקיצור, מצלמה מאוד משוכללת.
לפני שאתם מתאהבים בביצועי המצלמה, כדאי שתדעו שמצלמה ממונעת בודדת עולה בסביבות 3500 – 5000 ₪ כולל מע"מ.
היזהרו מקניה של מצלמת אבטחה אלחוטית. ייבוא מצלמות אלחוטיות מותנה בבדיקת מכון התקנים וקבלת אישורים ממשרד התקשורת. הרבה יבואנים לא טורחים לקבל את האישורים הנחוצים ולכן, יכולה להתגלגל לידיכם מצלמת אבטחה אלחוטית לא חוקית ולא תקנית.
כמו כן, מצלמת האבטחה האלחוטית, כמו מכשירים אלחוטיים אחרים, חשופה להפרעות תקשורת. במידה ויש מכשירים נוספים על ידה, שפועלים על קרינה – למשל מיקרוגל או טלפון נייד- היא עלולה להציג תמונה משובשת.
מה בכל זאת נותנת מצלמת האבטחה האלחוטית? בתוך המצלמה יש משדר, ששולח את החומר המצולם ישירות למסך הטלוויזיה, המחשב או כל מסך אחר שנבחר עבורה. טווח הקליטה של משדר המצלמה מגיע – עד 20 מטרים במבנים סגורים ועד מאה מטרים במקומות פתוחים. כך שניתן להציב את המצלמה במרוחק מעמדת השידור במסך.
לא מספיק לבחור מצלמת אבטחה על פי התכונות שלה, חשוב גם לבחור מצלמה עם אורך רצוי של עדשה, שתתאים לשטח, שאותו נרצה לצלם. כי לא היינו רוצים להשקיע כמה אלפים טובים במצלמת אבטחה משוכללת, שתצלם רק את הפרחים בקצה הגינה, במקום את הגינה כולה.
אורך העדשה הרצוי, ייקבע על די נוסחא, שלוקחת בחשבון את המרחק לאובייקט המצולם, את רוחב השטח ואת חיישן המצלמה.
חשוב להתקין דגמים שונים של מצלמות עם גדלים שונים של עדשות סביב השטח הרצוי, בכדי לכסות את כל הכיוונים והזוויות האפשריות. כך, נקבל תמונת מצב מלאה, שלא תותיר פרצה, שתקרא לגנב. בנושא זה, רצוי להתייעץ עם המתקין שידע להתאים את עדשת המצלמה הרצויה למאפייני השטח שלכם.
ניתן למצוא מצלמות אבטחה בצורות שונות כמו מצלמת כיפה (Dome) או מצלמת גוף. השיקול, לבחירת צורה כזאת או אחרת, תלוי בשני גורמים עיקריים: האסתטיקה ויכולת השינוי של העדשה.
אסתטיקה – מצלמות האבטחה הן לא פריט הכי אופנתי ולרוב, לא נרצה לראות אותן מסתכלות עלינו מתקרות הבית שלנו. צורתן שלמצלמות הכיפה, הקטנות והעגולות, מעניקה להן מראה פחות מאיים. בנוסף, צורתה העגולה של הכיפה, מקשה לראות לאן פונה המצלמה. כך, שהיא יכולה "לבלבל את האויב"
ולגרום לו להאמין, שהמצלמה פונה דווקא לכיוון שלו, למרות שהיא בכלל פונה לכיוון אחר.
יכולת שינוי – רוב מצלמות האבטחה – כמו מצלמות אינפרא אדום ומצלמות כיפה- מגיעות עם עדשה מובנית קבועה, שמאפשרת רק צילום בזווית אחת מסוימת.מצלמות גוף, לעומת זאת, מורכבות משני חלקים נפרדים: מצלמה ועדשה ולכן, ניתן להתאים להן סוגים שונים של עדשות, שיתאימו לצרכים המשתנים שלכם.
מצלמת האבטחה לא שווה הרבה אם החומר, שהיא מצלמת לא נשמר – כי אותו גנב, ששם עין על הטלוויזיה שלנו, יוכל לקחת אותה בקלות, מבלי להשאיר אחריו עקבות, חוץ מהחלון השבור כמובן…
לשם כך, נוצרה מערכת ההקלטה. כאן נתמקד במקלטי DVR, שמותקנים כחלק ממערך מצלמות אבטחה קווי. מערך כזה אומר, שבין המקלט למצלמות האבטחה ומקורות המתח החשמלי, יצטרכו לעבור כבלים.
למרות המראה הפחות אסתטי של החוטים, המערכת הקווית, עדיפה על מערכת אלחוטית, שבה כמעט ולא עוברים כבלים. למה? מכיוון שאיכות התמונה במערכת הקווית יותר גבוהה ובניגוד, למערכת האלחוטית, שעלולה להשתבש ברגע שאיזה טלפון נייד יצלצל בסביבתה, המערכת הקווית עמידה בפני הפרעות חיצוניות. אלא אם כן מישהו יחתוך את הכבלים. במקרה זה גם המערכת הכי משוכללת לא תעבוד.
קיימים בשוק, שני סוגים עיקריים של מערכות DVR:
DVR כיחידה עצמאית (Stand alone) – מערכת שדי מזכירה את ממיר הטלוויזיה המקליט. קיים בה דיסק קשיח, ששומר בתוכו את המידע. כך, שניתן להריץ את החומר המצולם אחורה וקדימה ואף ניתן לצפות בו באופן ישיר.
כרטיס DVR למחשב – כרטיס, שניתן להתקין בכל מחשב ביתי. כך, שהמידע שמוקלט ממצלמת האבטחה נשמר על גבי המחשב.
יחידת DVR נפרדת, נחשבת בטיחותית יותר ממחשב, שאליו יכולים לחדור וירוסים. המחשב גם עלול להיתקע בעקבות העומס ובמקרה כזה, מערכת ההקלטה במחשב לא תעזור לנו יותר מדי.
במידה ונרצה לשדרג את מערך מצלמות האבטחה שלנו ולהוסיף עוד מצלמות, יהיה לנו פשוט יותר לעשות זאת עם כרטיס DVR למחשב. נוכל להוציא את הכרטיס ולהחליפו באחר. לעומת זאת, מערכת DVR, שהיאStand alone , מוגבלת למספר מצלמות מסוים. במידה ונרצה להגדיל את מספר המצלמות, נצטרך להחליף את הDVR לגדול יותר או להוסיף DVR נוסף קטן.
טווח המחירים הממוצע של מערכות הקלטה DVR נע בין 1000 ל – 4000 ₪ואף יותר! מה גורם לטווח המחירים הגדול הזה?
הגורמים שמשפיעים על מחיר מערכת ההקלטה הם הרזולוציה, קצב השידור, דחיסות התמונה והגורם המשפיע ביותר הוא מספר המצלמות, שאליהן מותאם המכשיר.
הכלל הוא – תשלמו יותר, ככל שמספר המצלמות, שאליהן מותאם מכשיר ההקלטה גבוה יותר. למשל, מכשיר הקלטה DVR עצמאי שמותאם ל- 8 מצלמות אבטחה יעלה לכם בממוצע בין 1500 ל- 2000 ש"ח ואילו מכשיר הקלטה DVR עצמאי שמותאם ל-16 מצלמות יעלה לכם בממוצע בין 2500 ל-3000 ₪ וכן הלאה…
ברוב הפעמים, יידרשו לפחות ארבע מצלמות אבטחה, על מנת לכסות את שטח הצילום הרצוי בבית. עדיף לא להסתפק במערכת DVR, שמותאמת למספר המצלמות, שאתם צריכים לאותו רגע ולקנות מראש מערכת DVR שמותאמת לכמות גדולה יותר של מצלמות. כך, יישאר לכם מקום לתמרון, במידה ותרצו להגדיל את כמות המצלמות.
אחרי, שהוצאנו לא מעט כסף על מצלמות האבטחה והמקלט, נשארה לפנינו עלות ההתקנה, שלמעשה רק היא, יכולה להכפיל את מחיר המערכת כולה. ממה מורכבת עלות ההתקנה?
המחיר הממוצע, עבור התקנת מצלמת אבטחה סטנדרטית לבית, נע בין 350-500 ₪ כולל מע"מ. המחיר מחושב עבור מצלמה אחת ו- 20 מטרים של כבל RG59, שמחבר בין המצלמה, למערכת ההקלטה.
המחיר הממוצע, עבור התקנת מערכת הקלטה, נע בין 200-600 ₪, כולל מע"מ והוא כולל גם את תכנות מערכת ההקלטה והתאמתה למצלמות האבטחה.
מחיר ההתקנה, עשוי להתייקר בהתאם לארבעת התוספות הבאות:
1. מיקרופונים – לעיתים הקול יכול לשנות את התמונה. למשל, לא נרצה להמשיך להעסיק את המטפלת הסיעודית של ההורים שלנו, שנראית כל כך נחמדה אבל בפועל צורחת בלי הפסקה. המשטרה גם יכולה להיעזר בקול, על מנת לזהות פורצים שלבשו מסיכות.
שלא כמו מצלמות האבטחה, מספיקים שני מיקרופונים כדי לכסות שטח נרחב. עלות ממוצעת של מיקרופון בודד כולל התקנה, נעה בסביבות 500-600 ₪.
2. הסלקה – ניתן להתקין את מערכת מצלמות האבטחה בשתי צורות – גלויה ונסתרת. מי שלא מעוניין בכבלים חשופים ברחבי הבית שלו, יכול לבחור בהתקנה, שבה מסליקים את הכבלים החשמליים בקירות.
הסלקה דורשת חציבה בקיר, הטמנת החיבורים החשמליים וסיוד מחדש ולכן התמחור שלה שווה לעבודת שיפוץ לכל דבר. כך, שהתקנת קו מוסלק יכולה לעלות עד 1500 ₪ כולל מע"מ. זה יוצא פי שלוש ממחיר התקנה רגיל.
3. כבל חשמל ארוך יותר – במידה והמרחק בין המצלמה למקלט, גדול יותר מ-20 מטר, יהיה דרוש כבל נוסף.
עבור התקנה רגילה, כל מטר נוסף יעלה בממוצע 25-30 ₪ כולל מע"מ. במידה ומדובר בכבל מוסלק, כל מטר נוסף יעלה בממוצע 100-200, כולל מע"מ.
4. תוספת עבור סיכון מיוחד כאשר קיים מרכיב של סיכון, כמו התקנת מצלמה בגובה רב, ידרוש המתקין תוספת תשלום, אשר תשתנה בהתאם למידת הסיכון.
שיטה ידועה של מתקינים חאפרים היא לתת מחיר זול בטלפון- "בגלל, שאתה נשמע נחמד, אני אעשה לך מחיר, 4 מצלמות+ מכשיר הקלטה DVR, רק ב- 3000 ₪" – ואחר כך, לשלש את המחיר, ביום ההתקנה. למה? כי המחיר לא כלל מע"מ, לא כלל התקנה, לא כלל את כבל החשמל ואת הפנצ'ר שהיה למתקין בדרך למקום ההתקנה.
החאפר, יחסוך לעצמו כמה שקלים על חשבונכם ובמקום להשתמש בכבל עם סיכוך עבה, שמיועד להעברת תקשורת נתונים, כמו כבל RG59, ישתמש בכבל של טלפון או של רשת מחשבים. החאפר יחסוך לעצמו גם את עלות המחברים. הוא יחתוך את השקע המקורי ויכניס את הכבל, כמו שהוא לבפנים. התוצאה תהייה, לא רק הרס למערכת, אלא גם סכנה של ממש.
מה לא יעשו החאפרים כדי לעבוד על הלקוח. הם אפילו יחסכו בשנאי של המצלמה ובמקום להתקין לכל מצלמה שנאי בנפרד או קופסא עם יציאות נפרדות לכל מצלמה, הם יתקינו על שנאי אחד מספר מצלמות.
בפני מתקין מצלמות האבטחה, אנו פותחים את הדלת למקום הכי שמור – הבית שלנו. אנו חושפים אותו בפני, הרכוש, שעליו נרצה להגן. לא היינו רוצים לגלות, שיום אחרי התקנת מצלמות האבטחה, הרכוש נעלם וכל מה שנותר, הוא שלג במצלמות האבטחה. לכן, ריכזנו עבורכם כאן באתר, רשימת המלצות על מתקיני מצלמות אבטחה אמינים לפי חוות דעת של מאות לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמתקין שברשימה.
![]() |
שאלות נפוצות לדף זה |
רשימת טיפים
אודות יו סמארט - הבחירה החכמה שלך
מערכות אבטחה ומערכות תקשורת בית חכם אזעקות אבטחה מצלמות אבטחה אינטרקוםפורסם ב-06/03/2016,ב-התקנת מצלמות אבטחה, מצלמה למטפלת, מצלמה נסתרת, מצלמות PTZ, מצלמות אבטחה, מצלמות אבטחה לבית, מצלמות אבטחה לעסק, מצלמות אבטחה נסתרות, מצלמות בגלאי, מצלמות זהירות, מצלמות כיפה, מצלמות ניסתרות, מצלמות צינור. סמן בסימניה את קישור ישיר. תגובה אחת.
אפשר לשאול שאלות כאן 🙂 בנושא מצלמות בגני ילדים
אהבתיאהבתי